Tehnični opis

Zasnova

Objekt Rondo je zasnovan kot poslovno stanovanjski blok. V kletni etaži so parkirni prostori, kolesarnica, shrambe ter skupni in pomožni prostori celotnega objekta. Pritličje in prvo nadstropje sta rezervirana za poslovno dejavnost. Stanovanjski del obsega pet nadstropij. Od drugega do šestega nadstropja je razporejenih 40 stanovanjskih enot različnih kvadratur. Vsako stanovanje ima prostorno balkonsko ložo, razen dveh stanovanj v drugem nadstropju, ki imata teraso.

Gradbena konstrukcija

Nosilna konstrukcija objekta je protipotresna, masivna, armirano-betonska konstrukcija na ojačanih temeljnih ploščah. Obodne stene so zidane s kvalitetnimi porobetonskimi bloki debeline 30 cm in obložene z 10 cm toplotne izolacije z zaključnim slojem. Jašek dvigala je akustično ločen od bivalnih prostorov in je dodatno obložen s porobetonskimi bloki.

Streha je zasnovana kot dobro izolirana ravna streha z 20 cm toplotne izolacije, bitumensko hidroizolacijo, vlaknino in nasutjem prodca. Nad uvozno rampo v kletne prostore je kritina samonosno pleksi steklo.

Fasade so kombinacija steklenih površin, tankoslojnega ometa in obložnih elementov v rdeči, rumeni in sivi barvi.

Stene in stropovi

Predelne stene v stanovanjih so zidane s porobetonskimi bloki. Vse stene in stropovi so finalno obdelane s strojnimi ometi in opleskane v svetli barvi. Stene v garaži, hodnikih in stopniščih so finalno obdelane s pralnim ometom. Na stopniščih so spuščeni sekundarni stropovi. V stanovanjskih etažah je spuščen strop v delu kuhinje za razvod instalacij kuhinjske nape. Svetla višina stropov v stanovanjih je 259 cm. Stene v kopalnicah so do stropa obložene s keramičnimi ploščicami.

Tlaki

Tlak v stanovanjskih enotah je panelni hrastov parket, v sanitarnih prostorih in balkonu pa kakovostna keramika. Tlaki nadstropij so zvočno izolirani. Tlak na stopniščih, vetrolovih in hodnikih je naravni kamen. Tlak v garaži je zalikan beton. V shrambah, kolesarnici, hišni tehniki in servisnem prostoru je glajeni estrih.

Stavbno pohištvo

Okna s PVC okvirji in termopan polnilnim plinom omogočajo dobro toplotno in zvočno zaščito. Notranje okenske police so iz ultrapasa, zunanje pa iz ALU pločevine. V stanovanjih so na oknih tudi notranje žaluzije. Notranja vrata so lesena furnirana in v lesenih podbojih. Vhodna vrata so opremljena s kukalom.

Vhodi v objekt so ALU zasteklitve, notranje zasteklitve pa aluminijaste s tripleks termopan ali kaljenim steklom. Garaža je dostopna skozi počasi tekočo dvižno rešetko.

Balkonske lože

Lože so hidro in toplotno izolirane. Finalna obdelava balkonov je tlak iz keramike in na stropu tankoslojni omet. Na balkonih so v sklopu nerjaveče pocinkane ograje drsna senčila.

Oprema kopalnic

V kopalnicah je vgrajena kakovostna sanitarna keramika: umivalniki, wc školjke, tuš ali kopalne kadi. V nekaterih kopalnicah je tudi bide.

Komunalni vodi in napeljave

Vsaka posamezna stanovanjska enota je opremljena z elektriko, hladno in toplo pitno vodo, ogrevanjem preko skupne kotlovnice v kleti, priključkom na telekomunikacije (optični kabel) in odtokom odpadne vode. Naprave za spremljanje porabe energije dobaviteljem omogočajo daljinsko odčitavanje ločeno za posamezno stanovanje.

V vseh stanovanjih so napeljave za klima naprave in tudi priključek na dimnik, ki je namenjen uporabi v izrednih razmerah.

Komunikacija ter odklepanje vhodnih vrat poteka preko domofona.

Parkirišča

V kletni garaži je 60 parkirnih mest. Od tega so tri parkirišča namenjena gibalno oviranim osebam. Na ploščadi za stavbo pa je 38 parkirnih mest, od tega sta dva parkirna prostora namenjena gibalno oviranim osebam. Dovoz do garaže je skozi nadstrešeno uvozno rampo. Garažna parkirna mesta so dostopna tudi z dvigalom.


Site Map | Printable View | © 2008 - 2022 Dom nepremičnine | Powered by mojoPortal | HTML 5 | CSS | Design by styleshout